Telefonnummer 033-12 24 10 | E-mailadress digitalttryck@telia.com

Öppet vardagar 08.00-17.00 | Ej lunchstängt

Top
 
Vi hjälper dig med

Klarlack

Klarlack – lyfter dina trycksaker

Vi kan skriva ut klarlack som femte färg – samtidigt som den vanliga fyrfärgen vilket gör oss unika. Detta gör det möjligt att förhöja känslan av t.ex. ”valda ytor”.

Klarlack är en transparent beläggning som ger trycksakerna en finish som får dem att sticka ut från trycksaker som inte har blivit klarlackade. Klarlack kan vara antingen matt eller blankt. Klarlack gör sig bäst på trycksaker som kommer hanteras mycket, till exempel visitkort eller broschyrer.

 

a

Det billigare priset i kombination med flexibiliteten, samt att det är enkelt att applicera gör att klarlack är att föredra framför andra pappersbeläggningar. Klarlack läggs till i slutet av tryckningen, efter att de fyra CMYK-färgerna (cyan, magenta, gul och svart) har lagts till. Klarlacken läggs in i bläckenhet 5 i våran flerfärgsskrivare.

Klarlack kan läggas till i två olika utföranden, antingen på hela tryckytan, så kallad heltäckningsapplicering, eller på en begränsad del av tryckytan, så kallad fläckapplicering. När heltäckningsapplicering används kan klarlack fungera som ett skyddande lager över hela tryckytan. Fläckapplicering kan användas för att skapa kontrast i designen, vissa delar av trycksaken kan vara blankt medan andra delar kan vara matta.

Kontakta oss – Vi räknar inte leveranstiden i dagar, utan i timmar!