Telefonnummer 033-12 24 10 | E-mailadress digitalttryck@telia.com

Öppet vardagar 08.00-17.00 | Ej lunchstängt

Top
 
Vi hjälper dig med

Offsettryck

Vi sysslar med allting gällande offsettryck

Beprövad snabbt offsettryck ger snabb leveranstid. Vi kan hjälpa er med de flest förekommande uppdrag i en eller fler färger. Blanketter, kuvert, självkopierande satser, nästan alla förekommande kontorstrycksaker. Allt från tunt papper till 300 g kartong och alla slags kuvert.

Offsettryckning är en indirekt tryckmetod där en färgad bild blir flyttad från tryckplåten till papperet genom att först överföras till en cylinder klädd med en gummiduk.

a

Tryckplåten som används vid offsettryck har två viktiga egenskaper, den är både vattenabsorberade och vattenavstötande. När plåten sedan doppas i vatten, stannar vatten bara kvar på de delar av tryckplåten som har den absorberande egenskapen. Dessa ytor förblir sedan tryckfria i själva offsettryckningen, då vattnet stöter bort oljan i tryckfärgen. De delar av tryckplåten som har den vattenavstötande egenskapen får under tryckningen färg på sig.

Fördelarna med offsettryckning är det blir ett skarpt och rent tryck i hög kvalité, möjligheten att trycka på flera material än bara papper, samt att tryckplåten har en längre livslängd i jämförelse med andra traditionella tryckmetoder.

Den höga kvalitén kommer från att gummiduken kan anpassas till tryckytan, något som inte görs i andra traditionella tryckmetoder, till exempel högtryck.

Tryckplåten som används vid offsettryck har en längre livslängd än andra traditionella tryckmetoder eftersom det i offsettryck inte förekommer någon kontakt mellan tryckplåten och ytan på papperet.

De material som går att trycka på med offsettryck är bland annat papper, metall, läder och trä. Papper är det vanligaste tryckmaterialet och det materialet vi trycker på här på Digitalt Tryck.

Kontakta oss – Vi räknar inte leveranstiden i dagar, utan i timmar!