Telefonnummer 033-12 24 10 | E-mailadress digitalttryck@telia.com

Öppet vardagar 08.00-17.00 | Ej lunchstängt

Top
 
Vi hjälper dig med

Storformatstryck

Vi sysslar med allting gällande storformatstryck

I vår storformatsskrivare får du de skarpaste utskrifter tack vare 12 färger. Den skriver ut Roll up, affischer, posters mm.

Storformatstryck innefattar de tryckmaterial som är för stora för att tryckas i en vanlig tryckpress. Istället används en specialtillverkad press som klarar av att trycka i storformat. Tryckmaterial anses vara storformat när de är mellan 45,72 och 254 centimeter breda, är de större än 254 centimeter breda klassas de som enorma. Storformatstryck kallas ibland för bredformatstryck.

a

Med storformatstryck är det möjligt att göra stort intryck på alla som ser den färdiga produkten. Vare sig det är displayer, skyltar, affischer eller banderoller så kan tryck i storformat locka åskådare, även från flera meter bort, storformatstryck är den bästa tryckmetoden att använda när man vill att ens budskap ska ses av många.

Utöver det kommersiella trycksakerna som kan tryckas med storformatstryck, kan man med storformatstryck också trycka informationsfyllda trycksaker, som till exempel en världskarta till klassrum.

Vid tryckning av storformat programmeras först dimensionerna av det som ska tryckas, detta gör att tryckningen blir exakt. Efter att skrivaren har läst in de programmerade dimensionerna sprejas ett tunt lager färg på tryckmaterialet. För att torka färgen snabbt används UV-ljus, efter att färgen har torkat är tryckningen klar och tryckningsprocessen börjar om med nästa kopia.

Kontakta oss – Vi räknar inte leveranstiden i dagar, utan i timmar!